LSO CONFIGURATION

First install components: LSOFE (LSO Front End in ECC)
Get LSO Authoring Environment and Offline Player from Service Market place
Then follow the configuration as detailed below.

1 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Activate/Deactivate SAP Learning Solution

2 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Execute Booking Relationship Harmonization

3 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management

4 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings

5 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance

6 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Maintain Plan Versions

7 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Plan Version Maintenance => Set Active Plan Version

8 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance

9 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Set Up Plan Version-Independent Number Assignment

10 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Objects

11 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Number Range Maintenance => Define Number Ranges for Course Participation Document

12 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement

13 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement => Object Type

14 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Basic Settings => Object Type Modeling Enhancement => Infotype

15 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation

16 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Define Time Schedule

17 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location

18 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location => Course Location Switch

19 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Location => Create Location

20 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Training Provider

21 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Training Provider => Specify Training Provider Types

22 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods

23 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods => Define Delivery Methods

24 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Delivery Methods => Define Default Delivery Methods

25 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Create Course Group

26 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Create Course Type

27 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Maintain Master Data via Catalog

28 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management

29 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Control Elements

30 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Create Resource Type

31 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create Room

32 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create External Instructor

33 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Preparation => Resource Management => Resources => Create Other Resource

34 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Offering

35 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Course Offering => Control Elements

36 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities

37 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Control Elements

38 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Prebook

39 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking

40 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Specify Participant Type Control Options

41 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Participant Checks

42 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Conflict Reaction

43 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Fee Handling

44 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Booking => Booking Priorities

45 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation

46 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Control Options

47 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Reasons for Participant Cancellation

48 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Participation Cancellation => Cancellation Reason for Cancellations in Learning Portal

49 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Approval Workflow

50 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Day-to-Day Activities => Approval Workflow => Specify Workflow Settings

51 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities
52 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking

53 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training
Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Control Options

54 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Guidelines

55 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Course Cancellation/Firmly Booking => Reasons for Course Cancellation

56 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up

57 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Control Options per Participant Type

58 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Control of Process Steps

59 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Follow-Up => Reasons for Course Failed

60 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals

61 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Switch On Performance Management

62 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Edit Forms

63 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Define Form

64 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Form of Appraisal

65 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Edit Scales

66 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Training Management => Recurring Activities => Appraisals => Set Up Control Parameters

67 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal

68 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings

69 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Display Course Participants in the Learning Portal

70 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods

71 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Preview Period for Courses in the Learning Portal

72 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Preview Period for Course Groups – Course Types in Days

73 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Notification Period for Expiring Qualifications

74 – IMG => Training and Event Management => SAP Learning Solution => Learning Portal => Settings => Preview/Notification Periods => Define Default Period for Prebookings

75 – Setting up of Qualifications for Profile Matchup and Qualifications Overview in LSO Portal

76 – Change Qualifications Catalog (T.Code – OOQA)

77 – Change Profile (T.Code – PPPM)

Click here for the link from the SAP website which details the LSO.

20 thoughts on “LSO CONFIGURATION

  1. says

    hi ,<br />i am new to LSO implementation.Thanyou so much for providing so nicely the precious information.Can someone provide me screenshot with example for lso configuration.<br />Thankyou in advance.

  2. Anonymous says

    I´m new with LSO module. <br />Thanks for this information. <br />Now I´m trying to understand Correspondence!

  3. Anonymous says

    The so called SAP material sites on the internet are a useless dumptser place for monetization. MOstly contains cut and paste materials from SAP official site and craps from other sites.

  4. Anonymous says

    Agreed. Useless. Cut and Paste of the IMG. Plus the positive comments must have been made up too. The extend some people will go…..

  5. I am new to SAP LSO. Currently i am working on a Course Master Laundry list and putting Course categories and then would map for each Role what courses are required in a simple MS EXCEL sheet. Now next i want to upload this sheet into SAP LSO system but where i can find the SAP Template and what column heads must be used before uploading or migrating the courses into SAP LSO?

  6. suhana says

    hi im new to LSO so can you share configuration steps with screen shorts to my mail id……im waiting for reply……….(suhana.saphcm@gmail.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *